Din Behandler

— Kropsterapeut og sygeplejerske —

Som behandler er jeg nærværende, empatisk og helhedsorienteret. Når du kommer ved mig bliver du mødt i øjenhøjde og med respekt for det menneske du er – uanset om det der fylder for dig er af psykisk og/eller fysisk karakter. Udover min uddannelse som TOTUM Kropsterapeut er jeg også uddannet sygeplejerske og har 11 års erfaring med mig fra sygeplejen og samlet 17 års professionel erfaring i arbejdet med mennesker. Jeg er desuden RAB-godkendt (Registreret Alternativ Behandler), hvilket kan være til din fordel hvis du har tegnet en sundhedsforsikring som dækker kropsterapi (hør nærmere hos dit forsikringsselskab).

Jeg hedder Ditte og er født i 1988. Jeg har i mange år været optaget af hvordan vi udvikler os som mennesker, hvad der har været med til at forme os og gjort os til de mennesker vi er i dag. Det er min oplevelse at vi med kærlig nysgerrighed på os selv som individer og de historier vi bærer i os, kan gøre os fri af det som ikke er længere tjener os og dermed styrke os selv både fysisk, mentalt og åndeligt. Og det kan kropsterapi være et redskab til.

 

Kropsterapeut RAB Godkendt

— min vej ind i kropsterapien —

 

En underviser på TOTUM sagde engang noget i stil med: “Du kan ikke hjælpe andre til at mærke eller føle noget, du ikke selv har turdet mærke eller føle”

Heldigvis har jeg både stået i og mærket en del.

Jeg har nok altid har haft en følelse af at det var meningsfuldt for mig at hjælpe andre. Derfor gav det også god mening og værdi for mig at læse til sygeplejerske og jeg har følt det enormt givende at arbejde som sygeplejerske og være omkring mennesker med behov for hjælp på et eller flere planer.

I 2020 måtte jeg dog, efter 8 års op- og nedture, erkende overfor mig selv, at den sygepleje jeg kunne yde inden for de eksisterende rammer i vores Sundhedsvæsen, ligger for langt fra mine personlige værdier om hvad god sygepleje er, og at det gjorde mig syg, hele tiden at forsøge at kompensere for det. To stress sygemeldinger, tabet af nære familiemedlemmer herunder særligt min storebror, en kræftdiagnose og 2 vidunderlige børn, havde fået mig til at se anderledes på mig selv og mit liv – og jeg blev nødt til at gøre noget anderledes.

— KROP/SIND sammenhæng —

På min egen vej med at kæmpe mig “tilbage til den jeg var”, fik jeg hjælp af en psykolog. Hun arbejdede ud fra tankegangen om at krop og sind hænger sammen. Først her, gik det rigtigt op for mig at følelser ikke kun er noget vi tænker os til med vores hjerner. Det er i ligeså høj grad en fysisk oplevelse i kroppen. Et sug i maven, en uro i hænder og arme, en varme i kroppen eller en tyngde i brystet etc. Jeg blev i tiltagende grad bevidst om mine egne følelser, reaktionsmønstre og forsvarsmekanismer og hvordan disse kom til udtryk. Deraf blev jeg også mere optaget af emnet hos dem omkring mig.

— Det hele menneske —

I forlængelse af dette fandt jeg et forløb omhandlende regulering af nervesystemet. Kurset, som hedder SmartBodySmartMind (SBSM) er udviklet med afsæt i anerkendte psykologers og forskeres erfaringer. Bl.a. Dr. Peter Levine og Dr. Moshe Feldenkrais. Også her blev jeg mødt af en tankegang om at krop og sind hænger sammen. At det vi møder og bliver udsat for fra vi er ganske små, endda mens vi ligger i livmoderen, kan påvirke os i livet mange år senere (The ACE-study). Og det gav så meget mening for mig. At der er en forklaring på hvorfor mennesker der er involveret i de præcis samme hændelser (fx et simpelt færdselsuheld hvor der ikke er nogen som kommer fysisk til skade) går derfra med vidt forskellige oplevelser. Nogle med kroppen i et alarmberedskab de ikke selv kan at slukke for, mens andre er fuldstændigt upåvirkede.

SBSM cementerede det jeg havde leget med tanken om i et halvt års tid – at jeg skulle være kropsterapeut. At kroppen og hele vores nervesystem og altså ikke kun hjernen, spiller en kæmpe rolle hvis vi skal kunne rejse os når vi er faldet. Og vi falder af og til. Nogle mere end andre – og med god grund.

Jeg fandt for øvrigt aldrig tilbage til “den jeg var” – det er det der kaldes udvikling. Er du også klar til at flytte dig? I så fald vil jeg med glæde være en del af din rejse.